MAJLIS HARI GURU RAYA : Alhamdulillah telah berlangsung Majlis Hari Guru Raya pada Sabtu, 15 Jun 2019 yang lalu. Majlis dimulakan pada 8 pagi dengan ketibaan para guru dan tetamu jemputan. Kemudian majlis dirasmikan oleh Tuan Haji Thaha bin Mohd Yusof, Pengarah Operasi Sekolah dan Maahad Tahfiz Kiblah. Antara aktiviti menarik yang berlangsung sepanjang majlis ialah pertunjukan gimik oleh para pelajar, deklamasi sajak, permainan kerusi muzikal, jamuan hari raya, ucapan raya daripada seluruh warga kiblah dan majlis ramah mesra dengan semua para hadirin.

LAWATAN DELEGASI QATAR : Pada hari Rabu 17 April 2019, Sekolah dan Maahad tahfiz Kiblah menerima kunjungi hormat daripada delegasi Qatar. Delegasi ini diketua oleh Syeikh Thariq Ali Al Ansariy ( Director Of International Technical Coorperation Department, Ministry Of Foreign Affairs, Qatar ). Turut serta dalam ziarah bermakna ini ini Duta Besar Qatar di Kuala Lumpur, Syeikh Fahd Kafoud dan diiringi oleh pegawai-pegawai kanan kerajaan Qatar. Seramai 10 orang pegawai yang menyertai lawatan ini.

ANUGERAH KEDOKTORAN KEHORMAT : Seluruh warga Kiblah mengucapkan jutaan tahniah kepada Pengarah Urusan Sekolah dan Maahad Tahfiz Kiblah, Dr. Ust. Ismail Omar di atas pengiktirafan dan anugerah Doctor Of Philosophy in Social Work yang membawa gelaran " Doktor " yang diberikan kepada beliau oleh The International Universiti Of Peace, iaitu sebuah universiti yang berpusat di San Jose, Costa Rica dan bernaung di bawah Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

KALENDAR AKTIVITI SK & MTK
0000-00-00:
Item Title of Your event
Tarikh Kemaskini: 0000-00-00 00:00