PROGRAM MALAYSIA QURAN HOUR ‬: Pada hari Isnin bersamaan 19 Jun 2017 , pihak Sekolah Kiblah telah menghantar sejumlah 36 orang pelajar daripada Maahad Tahfiz Kiblah dan diiringi oleh 2 orang guru iaitu Al-Faqir An-Nafs Al-Muznibah Ustaz Mohd Syamil Nazmi dan Al-Fadhil Al-Ustaz Al-Muqri' Khairul Hamdi ke Program Malaysia Quran Hour yang diadakan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin , Putrajaya .

Program ini adalah satu inisiatif yang dianjurkan oleh Kumpulan Karangkraf untuk meningkatkan kesedaran masyarakat kepada Al-Quran dan membaca Al-Quran. Program telah dimulakan pada jam 12 tengah hari dengan bacaan surah al-Fatihah disusuli dengan surah al-Baqarah oleh Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri. Program kemudian diteruskan dengan bacaan 24 surah oleh 24 tokoh. Antara 24 tokoh tersebut adalah Pengerusi Majlis Dakwah Negara, Prof Emeretus Datuk Dr Mahmood Zuhdi Abd Majid, Ketua Pengarah Jabatan Imigresen Malaysia, Datuk Seri Mustafar Ali, Ikon Rumah Ngaji, Datuk Rosyam Nor, Qari Junior Harith, Tahfiz Muda Aqil, Munif Ahmad, PU Amin dan vokalis kumpulan Caliph Buskers, Azmi Saat.

Program selama sejam ini telah mendapat sambutan yang menggalakkan dengan kehadiran 5,000 peserta yang berkumpul di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin.
Berangkat sama dalam majlis penuh bersejarah ini ialah Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah. Baginda diiringi Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom, Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir dan Pengasas Yayasan Warisan Ummah Ikhlas (WUI), Datuk Dr Hussamuddin Yaacub. Para tetamu yang hadir di program ini terdiri daripada kalangan VVIP, wakil dari agensi, pelajar sekolah, kolej serta orang awam.

Semoga Allah memberi keberkatan dan pahala kepada mereka yang sama-sama hadir ke program ini khususnya kepada penganjur program ini yang telah banyak menyumbangkan tenaga dan wang ringgit. Aaamin.

KALENDAR AKTIVITI KIBLAH ( SEPANJANG JUN & JULAI 2018 )
0000-00-00:
Item Title of Your event
Tarikh Kemaskini: 0000-00-00 00:00